Zeewier in je badwater?

Zelfs voor Zeeuwen klinkt het misschien wat onwennig, zeewier in je badwater. Maar als het aan Caroline Buijsse-Cammaert en Carla van de Vijver ligt, gaan we snel overstag. “Gezond, natuurlijk, hydraterend, ontgiftend, anti-ageing en het is nog eens lekker ook”, somt Caroline de voordelen op. Kennismaken met het product? ZJÍ Sea Wellness heeft een aantrekkelijke Valentijnsactie.

Caroline en Carla groeiden op aan de Zeeuws-Vlaamse kunst, bijna letterlijk met het zand tussen de hun tenen. Al wandelend langs de vloedlijn ontstond het idee voor ZJÍ, de zuivere(nde) lijn van zeecosmetica. De oorsprong van de naam verraadt hun roots: ZJÍ is Zeeuws-Vlaams voor ‘zee’.  Een tripje naar het Ierse Kilcullen, waar je sinds 1912 kunt kuren in zeewierbaden, overtuigde Caroline en Carla. Zo groeiden de plannen voor hun bedrijf. “We willen mensen de mogelijkheid bieden om het zeegevoel mee naar huis te nemen”, legt Caroline uit. “De geur van de zee en het weldadige gevoel van het zeewater in je eigen badkamer.” 

Weldaad van zeewier
Wie denkt zelf wat zeewier aan het badwater te kunnen toevoegen, heeft het mis. Volgens Caroline zijn er meer dan 10.000 soorten en niet ieder wier is even effectief. Met ZJÍ bieden zij gedroogd zeewier aan in zakjes van natuurlijk hennep, die zeker drie gebruikt kunnen worden. “Natuurlijk is een dergelijk bad even wennen. Je baddert niet in een helder schuimbad, maar in water dat langzaam bruingroen kleurt. Het zeewier doet ongemerkt zijn werk. Scrubben is niet nodig, maar zodra je je afdroogt, voel je dat je huid zachter is.” ZJÍ werkt nauw samen met onder andere de HZ  (Chemie) en de wetenschap om de verschillende gezondheidsclaims te kunnen staven. Zo zou zeewier heilzaam kunnen zijn bij psoriasis en eczeem. Die onderzoeken lopen nog.

Finalist MVO-prijs Zeeuws-Vlaanderen
De gebruikte zakken kunnen zo de compostbak in of verteren in de tuin.Duurzaamheid en een schone zee staan centraal in onze bedrijfsvoering. Dat zie je aan de producten en ingrediënten, maar dus ook aan de verpakkingen. Waar mogelijk zijn de grondstoffen gerecycled en op zijn minst natuurlijk, recyclebaar of herbruikbaar. De keramische potten en flessen worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.” Bijzonder is bovendien dat ZJÍ Sea Wellness mede hierdoor finalist is voor de MVO-prijs Zeeuws-Vlaanderen.

Valentijnsactie
De producten van ZJÍ Sea Wellness zijn onder andere verkrijgbaar bij Hotel Noordzee en het Strandhotel in Cadzand. En via de webshop www.zji.nl. Wie daar voor 14 februari bestelt, maakt kans op een zeewier-diner voor 2 personen bij De Baeckermat in Westdorpe. En wil je met je winkel of hotelshop ook verkooppunt worden en gasten de mogelijkheid bieden de zee mee naar huis te nemen? Bel dan met Caroline of Carla, telefoon 0117 – 745 008.

Kijk op www.zji.nl

Bekijk alle weekvragen
Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement