Organisatie van de week

Agenda
bekijk alles

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit, een inclusieve samenleving en Black Lives Matter. Onderwerpen waarover taboes en ongemakken heersen.

Lees meer...
Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Donderdagmiddag 17 juni organiseert HR Netwerk Zeeland een Themabijeenkomst om gezamenlijk stil te staan bij oplossingen voor de krapte aan technisch personeel op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Werk je bij een technsiche Zeeuwse werkgever, of wil je meedenken over oplossingen? Meld je dan aan!

Lees meer...

Goede balans tussen HR-kennis brengen en halen

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Samenwerken, kennis delen en elkaar helpen op het gebied van HR-vraagstukken, dat is het doel van HR Netwerk Zeeland. Soms offline, maar vooral online, omdat dat snel en laagdrempelig onderling contact mogelijk maakt. “Het netwerk is nadrukkelijk bedoeld voor iedereen die zich bij Zeeuwse werkgevers bezighoudt met HRM. Dat kunnen P&O-medewerkers en -managers zijn, maar vanzelfsprekend ook mensen die een gecombineerd takenpakket hebben en personeelszaken erbij doen. Juist voor hen is aansluiting interessant, omdat zij kennis kunnen halen, die ze zelf niet hebben.”

Hans Scheers van XAPAX is één van de initiatiefnemers. Aanleiding ervoor zijn de enorme uitdagingen waarvoor de Zeeuwse arbeidsmarkt staat. Het idee is dat een cross sectoraal, Zeeuws breed netwerk, zoals HR Netwerk Zeeland is, het mogelijk maakt elkaar te helpen op het gebied van HR-gerelateerde vraagstukken in Zeeland. “In plaats van dat ieder voor zichzelf steeds antwoorden en oplossingen moet bedenken voor dezelfde arbeidsmarktvraagstukken, kunnen we zo samen de uitdagingen op de Zeeuwse arbeidsmarkt aangaan.”

Informatie over tal van HR-gerelateerde onderwerpen
De werkwijze van HR Netwerk Zeeland is eenvoudig en verloopt hoofdzakelijk online, via het kennisplatform op de website. “Iedereen die op één of andere wijze betrokken is bij HRM kan zich aanmelden. Naast naam en werkgever zijn we vooral geïnteresseerd in waar iemand meer over te weten wil komen en op welk gebied iemand anderen van kennis kan voorzien. Daarvoor hebben we alle HR-gerelateerde onderwerpen gerubriceerd in kennis- en interessegebieden. In totaal zijn dit er 18, uiteenlopend van arbeidsvoorwaarden tot recruitment en van arbo-wetgeving tot employer branding. Op deze manier kunnen onze leden zich informeren over zaken waarin zij interesse hebben. Andersom ziet een aangesloten HR-collega ook bij wie hij of zij kan aankloppen met een vraag over een bepaald onderwerp. Het fijne is dat dit allemaal digitaal gaat. Het kost niemand veel tijd. Want realiseer je, zelfs iemand even doorverwijzen naar iemand met de juiste kennis kan al een enorm verschil maken.”

Durf te vragen!
Momenteel telt het kennisplatform vierhonderd leden en de groei is er nog lang niet uit. “Ik hoop dat we nu met name ook de mensen zonder specifieke HR-achtergrond, maar wél met HR-verantwoordelijkheden kunnen bereiken en enthousiasmeren.  Het platform is sinds begin dit jaar actief en ik zie nu al veel interactie. Veel mensen geven aan het een waardevolle aanvulling te vinden op hun werk. Het platform bewijst ook dat het zinvol is om je kwetsbaar op te stellen. Wat geeft het dat je iets niet weet of hulp zoekt bij een bepaald onderwerp? Ik constateer dat mensen die dat wél weten graag bereid zijn om te helpen. Logisch, het is nu eenmaal ook leuk om je kennis te delen, zeker omdat het via dit platform zo laagdrempelig gaat en relatief weinig tijd en moeite kost. Kortom, durf te vragen!”

Ook bij scholing krachten bundelen
Hans vertelt dat het doel van HR Netwerk Zeeland ook is om krachten te bundelen op het gebied van scholing en trainingen. “Heel simpel, zonder dat we het van elkaar weten, gaan er natuurlijk tal van medewerkers her en der in het land op cursus of training. Door informatie hierover te delen, komen we wellicht tot een aantal cursisten waarmee de cursus in Zeeland zelf georganiseerd kan worden. In plaats van dat alle cursisten de provincie uitgaan, vragen we de trainer naar Zeeland te komen. Dat scheelt iedereen een hoop tijd en geld.”

Agenda met bijeenkomsten
Op de website van HR Netwerk Zeeland worden verder HR-gerelateerde bijeenkomsten en trainingen gedeeld. Zelf organiseert het netwerk periodiek een fysieke bijeenkomst, waarbij de platformleden elkaar kunnen ontmoeten. “Dat is leuk, maar niet ons hoofddoel. Dat is en blijft samenwerken en kennisdelen.”

Kennisdelen gebeurt ook op 17 juni a.s. tijdens de online themasessie over de krapte op de arbeidsmarkt voor technisch personeel. Het doel is samen te sparren en na te denken over gezamenlijke oplossingen. Kijk voor meer informatie over HR Netwerk Zeeland op: www.hrnetwerkzeeland.nl en meld je aan.

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie