Auto van de week


2017
pk (KW)
Automaat
54459 km
Hybride benzine
SUV

€ 21945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Sommige ondernemers laten zich niet klein krijgen

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Sommige ondernemers laten zich niet klein krijgen. Ze gaan door en zien ook bij tegenwind kansen. Ze blijven investeren, terwijl anderen de hand op de knip houden. Ze blijven leren, misschien wel juist omdat het even tegenzit. Zo’n ondernemer is Ron Diephout. Samen met zijn vrouw Vivian, is hij de drijvende kracht achter hotel & brasserie Katoen in Goes.De overheidsbeslissing om de horeca te sluiten greep me destijds echt naar de strot. Wat nu? Uiteindelijk hebben we die periode gebruikt om zaken te verbeteren. Zo hebben we, samen met onze accountant DRV, geïnvesteerd in automatisering en digitalisering. Ik heb nu nog meer grip op de cijfers!”

Het gesprek met Ron vindt plaats bij Katoen. Ook David van de Plasse, partner en accountant bij DRV Accountants & Adviseurs sluit aan. Hun geanimeerde gesprek maakt duidelijk dat beide mannen elkaar kennen en hun relatie inmiddels over méér gaat dan zaken alleen. “Vanzelfsprekend”, vertelt David later. “Om ondernemers goed te kunnen adviseren, moeten wij ook weten wat hen persoonlijk beweegt.”

Droom van een eigen zaak: het gaat lukken
Het verhaal van Katoen is een succesverhaal. Maar wie alleen dat ziet, vergeet het harde werken van Ron, Vivian en hun enthousiaste medewerkers. Iedere dag is een dag om kritisch te kijken naar mogelijke verbeteringen. Op hun lauweren rusten kan altijd later nog. “Ik ben van oorsprong chef-kok, mijn passie ligt nog steeds in de keuken. Maar stiekem droomde ik ook van een eigen zaak. Bij Appelmans in Antwerpen leerde ik als chef-kok gaandeweg meer van het managen van een horecazaak. Onbewust werd ik klaargestoomd voor deze nieuwe rol. Toen ik de investeerder ontmoette die horecaplannen had met dit pand in Goes, zei ik aanvankelijk ‘nee’. Bij een tweede keer nadenken, besloten Vivian en ik deze kans te grijpen. We hadden samen direct een duidelijk doel voor ogen: een laagdrempelige brasserie annex hotel. Met letterlijk alles wat we aan financiën hadden, zijn we begonnen. Wetend dat dit eigenlijk maar op één manier kon: het gaat lukken.”



Knop om en kijken naar wat wél kan!
Eigenlijk net toen de plannen om het vijfjarig jubileum te vieren in kannen en kruiken waren, brak de coronapandemie aan. De horeca werd getroffen, daar hadden we allemaal last van, maar nooit zo  als de ondernemers zelf. Het kwam aan op veerkracht, inventiviteit en vertrouwen in jezelf, het team en het concept. Ron: “De knop ging bij ons direct om. Wat kunnen we wél doen om geld te verdienen? Het ‘Katoen To Go’ concept rolden we als vrijwel één van de eerste restaurants uit. Verder bleven we bezig. Ik vind sowieso dat je als horecazaak continu moet vernieuwen. Medewerkers worden er bovendien niet beter van als ze thuis zitten, en wij ook niet. We hebben in die tijd Katoen deels opnieuw laten schilderen, een vergaderzaal en City Loft gebouwd aan het Bleekveld. Aan datzelfde plein wordt nu volop gebouwd aan alle andere Katoen City Lofts. Om maar wat voorbeelden te noemen. Verder hebben we tijdens de corona sluiting Codium, een restaurant in hogere segment, de kans geboden om in onze ZAAL hun restaurant te runnen. Dat was voor ons een mooie manier om te verkennen of dat daar haalbaar zou zijn, met het oog op de uitbreiding van het hotel.”

‘Horecatijgers’ van DRV helpen mij de juiste keuzes maken
Ron vertelt dat bij zulke keuzes een goede accountant belangrijk is. Zo hebben David en zijn collega’s zorggedragen voor een duidelijke structuur. David: “De dagelijkse administratieve zaken kunnen ze bij Katoen heel goed zelf. Daarvoor hebben ze ons niet nodig. Wel hebben we gezorgd voor een goede structuur, waarbij we recht doen aan de belangen van enerzijds de investeerder en anderzijds aan die van Ron en Vivian. Hierdoor is een goede, werkbare organisatie neergezet, waarop verder gebouwd kan worden aan een gezonde toekomst voor alle partijen. Daarnaast hebben we samen met Ron ingezet op verdere digitalisering en automatisering van onze administratieve processen met DRV Pro. Hierdoor besparen ze veel tijd op de administratie, is deze altijd bij en hebben ze ook direct inzicht in de cijfers tot op detailniveau. En natuurlijk hebben we ons ingespannen om alle coronasteunmaatregelen zo goed mogelijk te benutten. Ron en ik spreken periodiek af. Om kort terug te blikken, maar vooral om vooruit te kijken. Dat doen we met Ron’s ondernemersblik en mijn financiële kijk op zaken.” Ron concludeert: “Bij DRV werken ‘horecatijgers’. Ze begrijpen onze drukte en ritme. Ik kan als ondernemer een hoop willen, maar daarbij heb ik wel de juiste begeleiding nodig. Zeker nu we op een bepaald niveau komen, kan ik niet meer zonder.”

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement