Vergaderen met je voeten in het zand

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Toegegeven, vergaderen met je voeten in het zand is een tikkeltje overdreven, maar de vergaderzalen van Strandhotel Westduin in Koudekerke/Vlissingen benaderen het toch aardig. Deze plek, onderaan de Walcherse duinen, is uniek. Toch is dat niet wat Sales Manager Savannah Hoogendoorn als eerste noemt als haar gevraagd wordt naar de onderscheidende kracht van ‘haar’ hotel. “Wat bij ons telt, is de persoonlijke service. We spreken van een ‘Zeeuws welkom’. Want laten we eerlijk zijn, natuurlijk is deze locatie top, maar alleen als onze service dat ook is, verblijf je hier graag. En kom je terug.”

Met een achtergrond in communicatie, lag een baan als Sales Manager in een hotel niet direct voor de hand. De reden om de overstap toch te maken, is precies dezelfde als waarom gasten voor Strandhotel Westduin kiezen: “Het is een persoonlijk familiehotel, waar altijd reuring is. Uitdagend is dat het hotel volledig zelfstandig is en dus niet aangesloten is bij wat voor keten dan ook. Zelf vind ik het superleuk om rondleidingen te geven en gasten enthousiast te maken voor een verblijf, vergadering of evenement hier. Geloof het of niet, soms moet ik mensen echt nog vertellen dat het strand en de zee hier 50 meter vandaan liggen.”

Van vergadering tot meerdaags congres
Strandhotel Westduin telt 116 kamers, allemaal met een balkon of eigen terras. De gasten in het strandhotel zijn zowel toeristen als zakengasten. Ze kennen ieder hun eigen verblijfsdagen en seizoenen en vullen elkaar in dat opzicht goed aan. “Wat betreft de zakelijke gasten, hebben we gasten die hier individueel overnachten, bijvoorbeeld vanwege een bepaald project in de regio. Daarnaast ontvangen we zakelijke groepen. Dat kan zijn voor een dagvergadering, maar natuurlijk ook voor een meerdaags congres met tweehonderd gasten”, legt Savannah uit. “Ik herinner me een groep die het hotel zelfs een paar dagen volledig heeft afgehuurd. Dat kan. We luisteren altijd naar de wensen en proberen daar vervolgens zo goed mogelijk op in te spelen.”

Ruimtes die Zeeland goed uitlichten
De negen vergaderzalen van Strandhotel Westduin liggen gegroepeerd langs een eigen foyer. Vòòr corona werden daar onder andere de zogeheten ‘all day vergaderbuffetten’ geserveerd. Gasten startten daar ’s ochtends met iets lekkers bij de koffie en gingen, via wat kleine versnaperingen, naar de lunch en de afsluitende borrel en/of diner. “We serveren deze buffetten nu graag in desbetreffende vergaderruimtes”, aldus Savannah. Zij legt uit dat met negen zalen er ook op het gebied van ruimte veel te realiseren valt. In één vleugel kunnen de verschillende vergaderzalen eenvoudig verbonden worden tot één heel grote zaal. Noemenswaard is ook de aankleding, met kleuren die refereren aan zee en strand, aansprekende nieuwe en oude foto’s die Zeeland mooi uitlichten en het gebruik van stoere materialen, die als het ware zo van het strand gejut zijn. Bijzonder is ook de vergaderzaal met de groene wanden vol mos. Savannah spreekt van een echte inspiratieruimte en dat is inderdaad  direct voelbaar zodra je die zaal binnengaat.

Meer dan vergaderen alleen
Zo dichtbij het strand is natuurlijk veel meer mogelijk. Strandwandelingen, teambuildingsactiviteiten of een barbecue bij ondergaande zon; in samenwerking met lokale ondernemers kan er veel geregeld worden. Savannah wijst er verder op dat het strandhotel een gouden Green Key certificaat heeft. Dit betekent dat duurzaamheid leidend is bij tal van keuzes die worden gemaakt. “Denk aan zonnepanelen, waterbesparing en hergebruik van materialen”, somt zij enkele punten op.

Ervaar Strandhotel Westduin!
“Mijn belangrijkste boodschap aan ondernemend Zeeland? We zijn er, de kust is veilig! We hebben fantastische zalen, een unieke locatie en maken graag het verschil door jou en je gasten het met onze persoonlijke service optimaal naar de zin te maken. Eigenlijk is Strandhotel Westduin zo’n Zeeuwse locatie waar je steeds weer naar toe wilt gaan.”www.westduin.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement