Vers van de pers Zaterdag ochtend van

Auto van de week


2017
pk (KW)
Automaat
54459 km
Hybride benzine
SUV

€ 21945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Door de week onder de motorkap, daarna boven de pannen

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Natuurlijk, Jan-Willem de Voogd is eigenaar van autobedrijf J.W. de Voogd in Vlissingen; dealer van Mitsubishi, CarProf werkplaats en zelfs Autohopper autoverhuur. Wie hem kent, weet dat dit zijn lust en zijn leven is. Hij is niet voor niets van jongs af aan in deze branche actief. Wie hem nóg iets beter kent, kent ook zijn andere kant. De Bourgondiër, de levensgenieter, de man die met tomeloze energie en altijd goed gemutst in de weekenden achter ‘de kachel’ kruipt. Hij tovert de lekkerste gerechten op tafel voor familie, vrienden en gasten. En degene die daarvan het meest geniet is hijzelf.

Wanneer het begon, is moeilijk te achterhalen. Wel ontbrandde de uitnodiging van de buurvrouw aan zijn vrouw Arianne om samen te koken een vuur in hem. Samen met Arianne sloot hij zich aan bij het Culinair Gilde in Heinkenszand. Tien jaar lang leerde hij hier iedere maand de fijnste kneepjes van het vak. Kijken, proberen, proeven, nog eens proeven en ontdekken hoeveel verschil een klein snufje zout, een likje sambal of wat honing maakt.

Het goede leven
Vroeger al hingen in de garage thuis hazen en kozijnen te ‘besterven’. Inmiddels is hij zo ver dat hij zelfs zijn hand niet meer omdraait voor het slachten van een hert. Want wie hier geboren en getogen is, heeft zo zijn adresjes. “De natuur hier is geweldig. Wild uit Oranjezon en aardappelen en uien direct van het land achter ons huis. Mosselen, oesters; je plukt ze hier zo uit het water. En wat dacht je van scheermessen; ik vind ze heerlijk.” Noem het het goede leven. Zorgen of niet, Jan-Willem geniet van samenzijn met vrienden, hoe meer hoe liever. Samen koken, samen drinken of gekker nog: samen het water op om dáár te koken. “Ik heb zulke goede herinneringen aan de boottochten met vrienden. Het Veerse Meer op, aanleggen, kokkels rapen, een vuurtje maken en samen eten. Dat dat hier kan, is echt uniek.”

Staat genoteerd: kreeft en fruit de mer
De B&B, Hof Olmenstein, die Jan-Willem samen met zijn vrouw runt, biedt hem de kans om zijn kookkunsten verder uit te bouwen. Dat doet hij met verve. B&B gasten krijgen de lekkerste gerechten geserveerd; een soepje, zijn ‘wereldbefaamde’ lasagne of wie wil zelfs een compleet ‘tig-gangen menu’. Jan-Willem draait er zijn hand niet voor om. Hij heeft de kennis, de ervaring en vooral het zelfvertrouwen dat het goed komt. “Kookboeken vind ik geweldig, voor recepten kijk ik op internet, maar ik doe het vervolgens altijd op mijn manier. Thuis en bij het Culinair Gilde heb ik al zoveel klaargemaakt. En toch heb ik nog wensen. Een mooie fruits de mer schotel bijvoorbeeld zou ik graag nog eens maken. En kreeft. Zeker nu ik hoorde dat één van mijn zoons (van appelboom vallen geen peren) pas geleden een kreeft heeft klaargemaakt staat deze hoog op mijn culinaire wensenlijstje”, vertelt hij lachend.

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement