Vers van de pers Zaterdag ochtend van

Auto van de week

Kia Ceed 1.4 T-GDi DynamicLine

2020
141pk (104KW)
Automaat
27368 km
Benzine
Hatchback

€ 24945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

We maken netwerken laagdrempelig

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

“We vinden allebei dat netwerken belangrijk is, maar daarnaast ook gewoon leuk mag zijn. Omdat we bij andere netwerken niet vonden wat we zochten, besloten we het zelf te gaan doen. Met Het Podium Netwerk bieden we Zeeuwse ondernemers, óók zzp’ers, de mogelijkheid om laagdrempelig, zonder verplichtingen, op wisselende, aantrekkelijke locaties andere ondernemers te ontmoeten. We willen inspireren, verbindingen leggen en mensen motiveren om zichzelf te presenteren.”

Het enthousiasme waarmee Angelique Lapré en Daniela Verwilligen over Het Podium Netwerk praten, werkt aanstekelijk. Het is duidelijk dat hier twee gelijkgestemden aan het woord zijn met een passie voor ondernemers en ondernemerschap. In hun dagelijks leven zijn ze beiden op heel andere terreinen actief. Daniela is de drijvende kracht achter Zeeland Retreats uit Heinkenszand. Een bedrijf waarmee ze training- en teambuildingsactiviteiten in Zeeland organiseert, voor bedrijven van binnen én buiten de provincie. Angelique op haar beurt is fotograaf en gespecialiseerd in personal- en business branding. Zo maakt ze voor ondernemers in Zeeland een persoonlijke beeldbank met beelden die onder andere op social media en websites gebruikt worden. 

Motiveren en stimuleren
Het is tijdens een netwerkevent dat Angelique en Daniela met elkaar in gesprek raken en het plan opvatten om een eigen netwerk op te zetten, gewoon naast hun reguliere werkzaamheden. Angelique: “Daniela is een echte ‘netwerktijger’. Ikzelf heb dat veel minder en vond netwerken daardoor altijd behoorlijk lastig. Ongetwijfeld zijn er meer mensen zoals ik. Daarom willen we met Het Podium Netwerk mensen motiveren en stimuleren om andere ondernemers te ontmoeten en zichzelf te presenteren.”

Verbindingen leggen
De start van Het Podium Netwerk valt vrijwel gelijk met de coronapandemie. Toch hebben Daniela en Angelique in het afgelopen jaar al drie events kunnen organiseren en zijn er ook dit jaar al weer twee achter de rug. “We zien dat de bezoekersaantallen stijgen, maar daar gaat het ons niet per se om. We zetten in op kwaliteit en het leggen van verbindingen. Mensen die alleen maar visitekaartjes uitdelen en nadrukkelijk komen hálen, passen niet bij ons netwerkidee. We hebben vaak speeddates op het programma staan, waarbij we ondernemers één op één met elkaar in contact brengen. We hebben nu al gemerkt dat daaruit mooie samenwerkingen voortvloeien. Verder nodigen we regelmatig sprekers uit, zodat we er ook allemaal iets van opsteken. En regelmatig geven we een ondernemer daadwerkelijk een podium om zichzelf in het spotlights te zetten.”

Goede balans
Natuurlijk kost het organiseren van de netwerkavonden behoorlijk wat tijd. Grofweg een dag in de week, maar ze hebben het er graag voor over. Angelique: “Natuurlijk is het even zoeken naar een goede balans tussen je eigen werk en het werk voor Het Podium Netwerk. Dat geldt ook voor de avonden zelf. We zijn gastvrouw, ik maak foto’s en Daniela probeert mensen met elkaar in contact te brengen. Ik merk dat we daarin steeds beter op elkaar ingespeeld raken.” Daniela vult aan dat ze het afgelopen jaar al veel geleerd hebben. “We stralen écht als we zien dat ondernemers elkaar weten te vinden. Daarvoor doen we het.” Met het oog daarop benadrukken de dames dat ze dit volledig vrijwillig en belangeloos organiseren. “We vragen geen contributie, alleen een kostendekkende bijdrage voor de avond die je bezoekt.”

Acht keer per jaar
Het doel van Angelique en Daniela is om acht keer per jaar een netwerkavond te organiseren. De eerstvolgende twee avonden zijn gepland op donderdag 2 en donderdag 30 juni, toevalligerwijs beiden in Goes. “We vinden het leuk om steeds op andere locatie aanwezig te zijn. Op donderdag 2 juni zijn we te gast bij wijnslijterij Kijk op Drank in Goes. Naast een proeverij zal er een LinkedIn-training zijn. Eind juni zijn we bij Auto Vermeulen, eveneens in Goes. Wil je aansluiten? Weet dan dat je welkom bent, ook als kleine ondernemer of zzp’er.”

Meer weten?
Kijk op www.hetpodiumnetwerk.nl

Foto: Fotograaf Angelique

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement