Auto van de week

Fiat Grande Punto 1.4-16V Sport

2007
97pk (71KW)
Handgeschakeld
148113 km
Benzine
Hatchback

€ 2945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Je moet altijd werken aan een Plan B

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

“Het hebben van nevenfuncties vind ik belangrijk. Hiermee kan ik een bijdrage leveren aan de regio. Maar natuurlijk is het doel niet alleen nobel: de nevenfuncties verruimen mijn blikveld en zijn goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik vind bovendien dat je altijd een plan B moet hebben en je moet inzetten voor je eigen employability. Om die reden vertel ik er graag over. Ik wil mensen bewust maken van de keuzes die ze hebben, óók wat betreft hun inzet buiten het werk.”

John Heijnsdijk is directeur Grootzakelijk Zuidwest-Nederland bij de Rabobank. Hij vertelt dat de Rabobank haar medewerkers stimuleert om naast het werk nevenfuncties te verrichten. “De Rabobank heeft een maatschappelijk DNA en zet zich graag in daar waar commerciële en maatschappelijke belangen elkaar ontmoeten. Dit betekent dat je de ruimte krijgt om iets voor een ander te betekenen. Zelf doe ik dat op verschillende vlakken. Dat red ik niet met alleen een zaterdagochtend. Gemiddeld besteed ik twintig uur aan mijn nevenfuncties. Eerlijk gezegd lopen werk en privé bij mij redelijk door elkaar. Het gaat daarmee ongemerkt mee in wat ik dagelijks doe.”

Werk maken van Zeelands economische situatie
De drijfveer om de economische situatie in Zeeland te versterken ligt aan de basis van Johns betrokkenheid bij het Zeeuws Participatie Fonds en de deskundigencommissie van Zeeland in Stroomversnelling. “De deskundigencommissie behandelt subsidieaanvragen voor haalbaarheid onderzoeken en demonstratieprojecten. Leuk is dat mijn werk bij het Zeeuws Participatie Fonds in het verlengde hiervan ligt. Immers, ondernemers die een levensvatbaar idee hebben, kunnen bij dit fonds aankloppen voor de noodzakelijke financiering. Als voorzitter van de investeringscommissie beoordeel ik de aanvragen van de start-ups en scale-ups die binnenkomen via de fondsmanagers. Uiteindelijk adviseer ik de board om al dan niet te participeren”, legt John uit. “Mooi is dat ik op deze manier met bedrijven in aanraking kom, waarmee ik in mijn reguliere werk vrijwel nooit te maken heb. Banken hebben vooral interesse om te investeren in ‘proven concepts’ en blijven weg van risicovolle investeringen.” John vertelt hoe leuk het is om bedrijven, die op papier langs zijn bureau zijn gekomen, zich te zien ontwikkelen. “Een mooi voorbeeld vind ik AllYourz, het Zeeuwse boekingsplatform voor vakantie en vrije tijd in Zeeland. Het is superleuk om bevestigd te zien worden, dat een dergelijk initiatief een positief advies waard was.”

Betrokken bij de zorg
Door de coronapandemie realiseerde John zich dat de zorgsector een tamelijk blinde vlek was binnen zijn kennis en ervaring. En dat terwijl hij zich wél direct een mening vormde over de aanpak van mening ziekenhuisbestuurder. “Ik vind: als je iets vindt, moet je niet langs de zijlijn blijven staan. Ik was tot dan toe niet bij de zorgsector betrokken, maar kreeg de kans om toe te treden tot de stichting Vrienden van Adrz. De zorg is voor een belangrijk deel afhankelijk van vrijwilligers. Ik vind het leuk om ook anderen hierop te attenderen. Je kunt altijd iets doen! Met de stichting zetten we ons in om het verblijf van patiënten en hun familie in het ziekenhuis wat aangenamer te maken. Een mooi voorbeeld gaf onlangs de 90-jarige mevrouw Doedens. Zij vroeg voor haar verjaardag geld en daarmee is speelgoed gekocht voor de kinderafdeling.”

Combinatie van voetbal en zakendoen
Het gesprek met John eindigt bij zijn grootste passie: voetbal. “Vanaf dat ik kan lopen, houd ik van dat spel. Zeeland is de enige provincie zonder prof club. Daarom vind ik belangrijk dat het Zeeuwse voetbal op niveau blijft. Ook dat maakt een provincie aantrekkelijk. Ik zet me als voorzitter in voor  Business Club VV Kloetinge. Daarbij combineren we zakendoen met een gedeelde liefde voor voetbal. Als Kloetinge thuis speelt, zijn veel van de BCK-leden aanwezig. Verder organiseren we maandelijks een event. Dat gaat over meer dan voetbal alleen. Soms tellen we tweehonderd gasten. Ik beschouw het als een compliment dat andere netwerkclubs onze agenda nauwlettend in de gaten houden. Daarmee doen we in Kloetinge iets goed. Persoonlijk vind ik het leuk dat ik met dit voorzitterschap mijn liefde voor sport kan combineren met mijn maatschappelijke carrière.”

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement