Vers van de pers Zaterdag ochtend van

Auto van de week

Toyota Yaris 1.3 VVT-i Dynamic

2013
101pk (74KW)
Handgeschakeld
44073 km
Benzine
Hatchback

€ 10945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Wasette spiegelt mij als de beste

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

“Mijn paard spiegelt enorm. Kom ik gehaast of gestrest bij haar aan, dan krijg ik dat direct terug. Ik kan dan niet anders dan rustig worden, anders komt er van rijden niets. In die zin weet ik zeker dat zij mij aanvoelt en ik haar. Kortom, in mijn drukke leven, met Katoen en twee dochters, brengen de paarden rust en ontspanning.”

Vivian is samen met haar echtgenoot Ron Diephout eigenaar van hotel & brasserie Katoen. Ruim zes jaar geleden startten zij deze unieke zaak in het centrum van Goes. Tot die tijd werkte Vivian in de buitendienst bij een farmaceutisch bedrijf. Een baan waarvan ze lang dacht, die nooit te zullen opgeven. Maar de plannen voor Katoen werden groter en groter en daarmee ook de aantrekkingskracht om dit samen met haar man te doen. “Ron is van origine chef-kok. Met Katoen maakt hij zijn droom waar. Zelf had ik geen ambities om gastvrouw te worden. Daarom is mijn rol hoofdzakelijk achter de schermen. Alhoewel, ik steek ook regelmatig de handen uit de mouwen.”

Passievolle perfectionist
Vanaf de start is Katoen een succes. Zo’n succes dat verschillende, nieuwe plannen elkaar in rap tempo opvolgen. Zo ontstond ZAAL bij Katoen en wordt het aantal hotelkamers uitgebreid. “Katoen is vanaf dag één een rijdende trein. Dat is onwijs leuk en geeft enorm veel energie. Wat we met veel passie doen, blijkt te werken. Zelfs corona hebben we omarmd. We hebben in die periode veel geleerd en nieuwe kansen gegrepen, zoals het Katoen To Go concept. Dat laten we niet meer los. Verder is het team hechter geworden. We hebben elkaar echt leren kennen.” Vivian praat enthousiast en gedreven over Katoen. Hier is overduidelijk een perfectionist aan het woord. “Ik bewaak ons concept met argusogen. Ik leg alle details onder een vergrootglas, want alles moet kloppen. Past het bij Katoen? Dat is de vraag die ik mezelf meerdere keren per dag stel. Alleen bij een volmondig ja, ga ik ervoor.”

Van Katoen
Die passie, die gedrevenheid van Vivian, is ook te zien in de manier waarop zij met haar paarden omgaat. Al van kinds af aan is zij een ‘paardenmeisje’. “Bij de start van Katoen had ik één paard, Wasette. Ik besloot om met haar te gaan fokken Het eerste jaar werd de merrie Lousette van Katoen geboren. Ik leerde direct dat de natuur haar eigen regels heeft. Lousette werd ziek en kon niet verkocht worden. We hebben haar nog steeds. Gelukkig maar, we hebben zo’n band opgebouwd. De jaren daarna volgde er ieder jaar een veulen. Deze kregen telkens een naam eindigend op -ette en met het achtervoegsel ‘van Katoen’. Sinds de start van Katoen heeft Wasette al 5 veulens gehad. Momenteel is ze drachtig van de zesde. Het is een echte moeder geworden. Ik weet niet hoelang we doorgaan, maar ik gun haar daarna een heel rustig pensioen.” Lachend: “Trouwens, de naam Katoen zie je ook hier op alle mogelijke manieren terug, zoals in onze kleding en uitrusting. Marketingtechnisch lijkt me dat een slimme keuze.”

Grooming bij dressuurwedstrijden
Wasette en Lousette staan beiden op stal Het Kruissewegje in Heinkenszand. Iedere ochtend vroeg gaat Vivian daar naartoe, verder is ze er elke zaterdag- en zondagochtend. Nu het met Lousette zo goed gaat, heeft Vivian samen met ruiter Margriet Simonse, het plan opgevat om met haar dressuurwedstrijden te rijden. Hun doel? Lousette samen naar een hoger niveau brengen. “Margriet is de ruiter en ik doe de grooming (redactie: een van oorsprong Engelse term voor verzorging). Zo doen we samen aan wedstrijden mee en dat gaat super goed!”

Heerlijk om te doen
In een leven dat zo vol is, brengt de paardensport Vivian ontspanning. “Op stal maak ik mijn hoofd leeg en geniet ik van het buitenzijn. Hier speelt zich ook een belangrijk deel van mijn sociale leven af. Door ons werk is dat beperkt. Ik vind het fantastisch om samen met Margriet en de trainers het beste uit Lousette te halen. We steken daar veel tijd en energie in, maar dat is o zo heerlijk om te doen.”

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement