Auto van de week

Kia Ceed 1.4 T-GDi DynamicLine

2020
141pk (104KW)
Automaat
27368 km
Benzine
Hatchback

€ 24945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

25 nieuwe Gastheren van de Zwinstreek

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

25 ondernemers uit de Zwinstreek ontvingen op maandag 16 mei jl. het certificaat ‘Gastheer van de Zwinstreek’. Tijdens een cursus van vier dagdelen zijn ze opgeleid om gasten en inwoners te informeren en enthousiasmeren over de Zwinstreek. Na een presentatie van hun eindopdracht ontvingen de nieuwe gastvrouwen en gastheren een certificaat en gevelbordje uit handen van schepen Rik Strubbe (gemeente Damme) en Carlos Bonamie (gemeente Sint-Laureins).

Gastbeleving vergroten
Door het volgen van de cursus Gastheer van de Zwinstreek kunnen ondernemers bijzondere informatie op het gebied van natuur, cultuur en streekproducten in de Zwinstreek doorgeven aan hun gasten. ‘Interessante weetjes uit eerste hand horen, is veel persoonlijker, authentieker en gastvrijer dan informatie uit een folder halen. Door het volgen van de cursus kan ik iets toevoegen aan de ervaring van mijn gasten tijdens hun verblijf in de streek. Ook de grensoverschrijdende werking vind ik zeer waardevol!’, aldus één van de deelnemers. Komend najaar worden er nog eens vijftig gastvrouwen en gastheren opgeleid.

Gastheer van de Zwinstreek wordt ondersteund door de vijf zwinstreekgemeenten Sluis, Knokke-Heist, Damme, Maldegem en Sint-Laureins en IVN Natuureducatie. De uitvoering is in handen van Stichting Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen. 

Over het programma Gastheer van de Zwinstreek
Gastheer van de Zwinstreek is onderdeel van een landelijk programma, Gastheer van het Landschap, van IVN Natuureducatie. Het programma Gastheer van de Zwinstreek heeft als doel toeristische informatie over de Zwinstreek dichterbij de gast brengen op een persoonlijke en laagdrempelige wijze, het grensoverschrijdend verbinden en stimuleren van samenwerking tussen horeca en toeristische ondernemers in de Zwinstreek en het aanjagen van een sterk netwerk. Tijdens de cursus maken ondernemers onder leiding van experts kennis met de bijzondere eigenschappen van het landschap, de natuur, cultuurhistorie en streekproducten. Dit om vervolgens hun gasten een onvergetelijk verblijf te bieden door ze te betrekken bij kernwaarden die de Zwinstreek zo uniek maakt.

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement