Vers van de pers

De beste notenbar van Nederland zit in Goes

De beste notenbar van Nederland zit in Goes

Floor 2.0 Goes is Nederlands Beste Foodspecialist Noten & Chocolade. Deze winkel is helemaal van nu. De winkel straalt klasse uit door hoogte, het veelvuldig gebruik van zwart/antraciet en grote product blow-ups. 

Lees meer...
100.000e bezoeker SVRZ locatie Hof Rietzanger

100.000e bezoeker SVRZ locatie Hof Rietzanger

Afgelopen week ontving SVRZ locatie Hof van Rietzanger in Heinkenszand de 100.000e bezoeker. Dit is mede mogelijk gemaakt door het bezoekregistratiesysteem dat beschikbaar werd gesteld door LMG uit Goes.

Lees meer...
Ben Steffen wint Yara Challenge 2021 met opruimspel

Ben Steffen wint Yara Challenge 2021 met opruimspel

Afval opruimen, maak er een wedstrijdje van. Dat is volgens kunstmestfabrikant Yara dé oplossing om ervoor te zorgen dat het fabrieksterrein binnen een jaar het schoonste fabrieksterrein is van Zeeland.

Lees meer...

Agenda
bekijk alles

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit, een inclusieve samenleving en Black Lives Matter. Onderwerpen waarover taboes en ongemakken heersen.

Lees meer...
Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Donderdagmiddag 17 juni organiseert HR Netwerk Zeeland een Themabijeenkomst om gezamenlijk stil te staan bij oplossingen voor de krapte aan technisch personeel op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Werk je bij een technsiche Zeeuwse werkgever, of wil je meedenken over oplossingen? Meld je dan aan!

Lees meer...

Hotel De Timmerfabriek: de nieuwe ‘must-see’ van Zeeland

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Sommige panden zijn meer dan een stapel stenen en ramen; het zijn verhalen, emoties en daarmee zijn ze onmisbaar voor een stad. Rijksmonument De Timmerfabriek in Vlissingen is zo’n verhaal. Wie zo’n pand wil herontwikkelen, rakelt herinneringen op aan lang vervlogen tijden en krijgt te maken met meningen, ideeën en goed bedoelde adviezen. Het is op z’n zachtst gezegd stoer om zo’n pand te durven aankopen en daarin je eigen plannen te verwezenlijken. Maar stoer hoort bij het DNA van Vlissingen en de heren van TEAMforREAL zijn niet voor één gat te vangen. Zo realiseren zij op deze unieke locatie een al even uniek hotel. Niet alleen het hart van Vlissingers gaat hiervan sneller kloppen, iedereen die van industrieel erfgoed houdt, valt als een blok voor dit initiatief.

Het interview vindt plaats op de dag dat het karakteristieke torentje, na ruim 75 jaar, op het dak van De Timmerfabriek wordt teruggeplaatst. Deze ‘kroning’ is de zoveelste mijlpaal in het project dat in 2017 startte. Mede-eigenaar Paul Huges: “Met ons bedrijf TEAM Concepts hebben we oog voor de mooiste locaties en gebouwen in de Zeeuwse delta. Daarbij kijken wij met andere ogen dan de meeste mensen. Toen wij in 2017 De Timmerfabriek aankochten, werd ons vooral veel succes gewenst en zagen weinigen de potentie die wij wél direct zagen. Nu, enkele jaren later, worden we bevestigd in onze keuze en visie. Het vernieuwde stadsdeel Scheldekwartier is ‘hip & happening’. Hotel De Timmerfabriek maakt daar onlosmakelijk deel van uit. Sterker nog, de ontwikkeling hier werkt als een katalysator en aanjager voor het hele gebied.”

Blauwdruk van ons kunnen
Volgens Paul Huges en Alexander Snoodijk, sales manager bij het gelieerde TEAM Leisure, toont de ontwikkeling van Hotel De Timmerfabriek precies waar hun onderneming voor staat. “Wat we hier doen is een blauwdruk van ons kunnen. We hebben hier namelijk een unieke locatie gekozen en vervolgens onze creativiteit ingebracht om een sterk en gaaf concept te ontwikkelen. Met onze plannen enthousiasmeerden we externe stakeholders, zoals in dit geval onder andere de gemeente Vlissingen en we vonden diverse investeerders bereid om hierin mee te gaan. Tot slot dragen we zorg voor de juiste, succesvolle exploitatieformule”, aldus Alexander Snoodijk. Paul Huges benadrukt hoe belangrijk het is om bij projecten als deze met goede partners aan tafel te zitten. “In het geval van Hotel De Timmerfabriek werken we intensief samen met de aannemer, installateur en interieurontwerper. Door open over onze ideeën te vertellen, kunnen zij groots gaan dromen. Het is vervolgens aan ons om te schalen naar het niveau waarop het haalbaar en betaalbaar is. Zo wordt het uiteindelijke resultaat mooier dan het beoogde plan.”

Hotspot voor locals en toeristen
Wat gerealiseerd wordt in Hotel De Timmerfabriek liegt er niet om. Volgens planning opent hier medio april 2022 een Urban Leisure Hotel met 68 hotelaccommodaties, een gaaf restaurant, inclusief chef’s table, een hippe bar, midden in het atrium en een fantastisch terras langs de nieuwe waterfront-wandelpromenade. “We bieden onder andere een boutique hotel met 11 tweepersoons court lodges. Eigenlijk spreken we hierbij van een hotel ín Hotel De Timmerfabriek. Dat hotel is volledig te reserveren, bijvoorbeeld voor een familiegroep of zakelijk reisgezelschap. Op de begane grond vind je verder 5 zogeheten cubes. Dit is een nieuwe overnachtingsvorm voor twee personen, waarbij je een eigen ‘kamer’ mét indoor dakterras hebt, middenin de reuring van een hotel. Verder zijn er 51 hotelappartementen voor twee of vier personen én het mooiste penthouse van Zeeland, gesitueerd in het recent geplaatste ‘torentje’. Waar je ook zit in het gebouw, de uitkijk over de stad of over het water is geweldig!”, vertelt Paul Huges. “Dit wordt een hotspot van jewelste. Locals willen hier vertoeven, maar ook toeristen en zakelijke gasten zullen Hotel De Timmerfabriek massaal weten te vinden. Dit wordt de nieuwe ‘must-see’ van Zeeland.”

Nieuw: De Dokwerker
Wie denkt dat de plannen hiermee afgerond zijn, vergist zich. Op de dag dat de ‘kroning’ plaatsvond, ondertekende TEAM Concepts een nieuwe overeenkomst met de gemeente Vlissingen. Direct naast Hotel De Timmerfabriek wordt in het vierde kwartaal van dit jaar gestart met de bouw van De Dokwerker. “Hier realiseren we 58 compacte midlong- en shortstay appartementen voor bezoekers (veelal zakelijk) die langer in Zeeland verblijven en voor wie een hotelkamer te weining ruimte en comfort biedt. In de weekenden en drukke zomerperiode is het bovendien een mooie overloop om de recreatieve markt te bedienen vanuit Hotel De Timmerfabriek.”

Kijk voor meer informatie op www.teamforreal.nl en www.teamleisure.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie