Internationale carrière als verandermanager start op HZ

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

De HZ University of Applied Sciences start met ingang van het komende studiejaar met een nieuwe opleiding: Global Project & Change Management. Na Hogeschool Windesheim in Zwolle is de HZ daarmee de tweede hogeschool die een dergelijke opleiding aanbiedt. Ruth Vennekens is lid van het ontwikkelteam van de opleiding. Zij benadrukt dat de HZ zich hiermee richt op (inter)nationale studenten, die excelleren door een ruime blik op complexe project- en verandervraagstukken.

Een nieuwe opleiding starten is geen sinecure. Maar de HZ zou de HZ niet zijn als niet goed zou worden geluisterd naar geluiden uit de samenleving. Ruth benadrukt dat die er volop zijn. Zowel het bedrijfsleven als overheidsorganisaties en ngo’s voelen de behoefte aan mensen met kennis van project- en verandermanagement. Die worden de komende vier jaar ‘klaargestoomd’ in Middelburg. “Het is weliswaar een internationale opleiding maar we richten ons nadrukkelijk op de provincie Zeeland. Dit is een dynamische regio, waarbinnen we de studenten alles kunnen bieden wat ze nodig hebben.”

Excellente en gemotiveerde studenten
Op de vierjarige bachelor-opleiding is in het komende studiejaar plaats voor zo’n vijftien studenten. Ruth benadrukt dat hier, meer dan bij andere opleidingen, gekeken wordt naar zeer gemotiveerde en excellente studenten. “De reden hiervoor is dat dit een domein overstijgende opleiding is, die een brede blik vereist plus de vaardigheden om tussen de verschillende domeinen te schakelen. We spreken namelijk over verandermanagement, niet zozeer in één organisatie, maar binnen systemen. Dit bekent dat de studenten te maken krijgen met complexe vraagstukken. Er zal dus veel van hen worden gevraagd.”

Leren via projecten
Belangrijke bouwstenen binnen de opleiding zijn de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. Verder sluit de opleiding nauw aan bij de vier belangrijke onderzoeksthema’s van de HZ, namelijk water, energie, voedsel en vitaliteit. “In de eerste twee studiejaren werken de studenten ieder semester aan een project, dat gerelateerd is aan één van deze thema’s. Daarbij werken zij, binnen Living Labs, samen met verschillende partners zoals onderzoeksinstituten, ngo’s en overheidsorganisatie en het bedrijfsleven.”

Start in september
De nieuwe opleiding start in september 2021. Leerlingen met een havo en vwo-diploma zijn toelaatbaar, evenals studenten van vrijwel alle mbo-opleidingen. Wel is een vakkenpakket met wiskunde A en B belangrijk. Na aanmelding volgt een individueel gesprek, waarbij gekeken wordt of de student geschikt is voor de opleiding én of de opleiding geschikt is voor de student.

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement