Blijf fit op je thuiswerkplek!

Fit blijven, nu je alle dagen gekluisterd zit aan je thuiswerkplek, het is een behoorlijke uitdaging. Een rondje door de kantoortuin, de wandeling naar de koffieautomaat, het struinen door de wandelgangen; het kan allemaal niet meer. In plaats daarvan zitten we thuis. Het koffiezetapparaat is binnen handbereik en die boterham, die eet je gewoon even achter je laptop. Toch niemand die het ziet. Voordat je er erg in hebt, haal je zelfs de minimale beweegnormen niet meer. Slecht voor je gezondheid en hé, zodra je terug naar kantoor mag, wil je er natuurlijk wél een beetje strak bij lopen. Werk aan de winkel dus!

Maxim Maertens van FITR company in Terneuzen biedt onder andere gezondheidsprogramma’s op maat voor bedrijven. Hij weet alles van gezondheid op maat en deelt graag een paar slimme tips.

3x 3.000 is ook 10.000 (althans bijna dan)
Je hebt er vast al eens van gehoord: 10.000 stappen per dag zijn nodig én gezond. Het excuus kennen we: geen tijd. Daarom een slim advies: maak tijd en doe dat drie keer per dag. Een half uur voor je werk, een half uur in de lunchpauze en een half uur nadat je je laptop hebt dichtgeklapt. Zo kom je makkelijk aan 10.000 stappen (of bijna dan).

Tot slot, een paar inkoppertjes!

Zitten is het nieuwe roken
Dus staan is het advies. Zet daarom geen fles water voor je neus, maar pak een glas. Leeg? Een mooie reden om even naar de keuken te lopen.

Walkie talkie
Er was een tijd dat telefoons bekabeld waren. Nostalgie! Gelukkig biedt je smartphone je nu volop bewegingsvrijheid. Benut die! Loop eens een rondje tijdens een telefoongesprek. Leuk weetje: lopen activeert de hersenen. Ook je brein krijgt zo een kleine oppepper.

Bureauwerk
Trainen kan soms zo simpel zijn. Ga een paar keer per dag achter elkaar zitten en staan. Zo maak je squats achter je bureau. Train je liever je bovenlichaam? Plaats dan je handen op je bureau en stap achteruit zodat je armen gestrekt zijn en de borst boven het bureau. Zak door je armen. Zodra je borst bijna het bureau raakt, duw je jezelf weer terug met je armen.

Neem vaker de trap
Heb je een WC boven? Je raadt het al: gebruik die! Twee minuten traplopen heeft al een positief effect op de calorieverbranding. 

FITR company
www.fitrcompany.nl

Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie