Coaching

Kies pas voor preventie of verzekering ná risicoscan

Kies pas voor preventie of verzekering ná risicoscan

Alles is goed geregeld, toch? Een prettige gedachte, maar voor ondernemers is het belangrijk om af en toe aandacht te besteden aan de risico's en de maatregelen die ze nemen. Rolf Luteijn, directeur en gecertificeerd risicomanager bij Witte-Boussen Assurantiën B.V. in Terneuzen beschouwt risicomanagement als een wezenlijk onderdeel van het strategisch management.

Lees meer...
Rust, vertrouwen en succes

Rust, vertrouwen en succes

Rust, vertrouwen en succes. Drie woorden die de ondernemer als muziek in de oren klinken. Voor Mira Sollie, directeur van adviesbureau SolDaad/Orde in Zaken, in Vlissingen, zijn deze begrippen de kern van haar werk. Hoe zit dat? Veel ondernemers zijn gedreven, harde werkers die houden van hun product. Ze zijn de waardevolle ambassadeurs van hun bedrijf. Maar, een bedrijf leiden, mensen aansturen en meekrijgen, is iets anders.

Lees meer...
Veel beeldschermgebruik? Neem pauzes!

Veel beeldschermgebruik? Neem pauzes!

Een gezonde kijk op je ogen houdt ze in goede conditie. Je kunt zelf veel doen om je ogen vitaal te houden. Door je goede zorgen verklein je de kans dat je later zichtproblemen krijgt. De eerste zes tot zeven levensjaren zijn bepalend voor de gezondheid van je ogen én voor het zicht dat je hebt als volwassene.

Lees meer...

Agenda
bekijk alles

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit, een inclusieve samenleving en Black Lives Matter. Onderwerpen waarover taboes en ongemakken heersen.

Lees meer...
Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Donderdagmiddag 17 juni organiseert HR Netwerk Zeeland een Themabijeenkomst om gezamenlijk stil te staan bij oplossingen voor de krapte aan technisch personeel op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Werk je bij een technsiche Zeeuwse werkgever, of wil je meedenken over oplossingen? Meld je dan aan!

Lees meer...

Goed verzekeren start met goede preventie

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Verzekeraars stellen eisen aan de preventiemaatregelen die je als ondernemer moet treffen om aan de verzekeringsvoorwaarden te voldoen. Het niet voldoen aan deze preventie-eisen betekent dat de verzekeraar een eventuele schadevergoeding niet (volledig) hoeft uit te keren. Ilyas Yavuz, Assurantieadviseur Zakelijk bij Witte-Boussen Assurantiën B.V. legt uit dat hij om die reden zijn kennis van verzekeren combineert met technisch inzicht.

Witte-Boussen zet graag een stap meer dan andere assurantiekantoren. Ilyas: “Wij houden ons al jaren bezig met veiligheid en preventie. Dat doen we door met slimme oplossingen te komen die werken voor de ondernemer en acceptabel zijn voor de verzekeraar. Een voorbeeld? Het kan zijn dat een winkelier, volgens de risicoklassering, een mistgenerator moet hebben. Als dat technisch niet mogelijk is, zoeken we samen naar gelijkwaardige oplossingen waarmee de verzekeraar alsnog akkoord kan gaan.”

Brand- en inbraakpreventie
De VRKI (Verbeterde Risicoklassenindeling) is een instrument dat verzekeraars gebruiken om het inbraakrisico van bedrijfspanden te bepalen. Aan de hand van het inbraakrisico bepalen verzekeraars welke beveiligingsmaatregelen nodig zijn om voor een verzekering in aanmerking te komen. “Wij werken samen met verschillende businesspartners die kunnen helpen om aan die eisen te voldoen.  Dat doen we, omdat we het belangrijk vinden om actief mee te denken en maatwerk te leveren, óók in aanloop naar een verzekering.”

Kleine lettertjes
Preventie betekent in de ogen van Ilyas ook meekijken met ondernemers en proactief zijn. “Als ik weet dat in de ‘kleine lettertjes’ van een verzekering staat dat de brandblussers jaarlijks gekeurd moeten worden, zal ik die ondernemer daar altijd op wijzen. Ik vind dat mijn taak als adviseur. Je moet er niet aan denken dat een verzekeraar niet uitbetaalt, omdat niet voldaan is aan de verzekeringsvoorwaarden. Iets wat we helaas elders toch af en toe zien gebeuren. De werkwijze bij Witte-Boussen is dat we transparant zijn en duidelijkheid scheppen, zowel richting verzekerde als verzekeraar. Zo voorkom je discussies achteraf.”

Nieuwbouw
Graag geeft Ilyas nog een laatste voorbeeld van de meerwaarde van een verzekeraar met technische kennis in huis. “Ondernemers die willen nieuw bouwen, vragen we tijdig contact met ons op te nemen. We weten namelijk dat de eisen die verzekeraars stellen niet overeenkomen met de bepalingen in het bouwbesluit. Volgens het bouwbesluit mag je bijvoorbeeld isoleren met brandbaar isolatiemateriaal, maar leg je ook zonnepanelen op het dak dan zal geen verzekeraar dat willen verzekeren. Om die reden denken we graag in een vroeg stadium mee. We weten namelijk wat er verzekeringstechnisch allemaal aan de orde kan zijn bij nieuwbouw en hebben voldoende ervaring om daar goed over te adviseren.”

Witte-Boussen Assurantiën B.V.
Ilyas Yavuz

Assurantieadviseur Zakelijk
E-mail: iyavuz@witteboussen.nl
Mobiel: 06 23282670

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie