Auto van de week


2017
pk (KW)
Automaat
54459 km
Hybride benzine
SUV

€ 21945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Geen drempels meer op weg naar elektrisch rijden

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Met de start van het platform voor elektrische mobiliteit nemen AgriSnellaad en Saman Groep alle drempels weg die mensen kunnen ervaren bij de keuze voor elektrisch rijden. LadeninZuidwest.nl wordt het platform voor elektrisch rijden én laden. Op de eigen oprit, op de zaak, in de wijk of onderweg.

Daniël Lodders, algemeen directeur bij Saman Groep en Roel Clement, manager bij AgriSnellaad /CZAV Mobility Group zijn overtuigd van nut en noodzaak van een dergelijk platform voor de regio Zuidwest-Nederland. Zij wijzen erop dat steeds meer mensen elektrisch (willen) gaan rijden. Logisch als je bedenkt dat de gemiddelde kosten van een elektrische auto uitkomen op 6 cent per kilometer in plaats van 8 cent voor een diesel auto kost en zelfs 14 cent voor een benzine auto. Via het online platform LadeninZuidwest.nl is er nu voor iedereen een passende laadoplossing.

In iedere situatie een passende laadoplossing
In het Klimaatakkoord is de ambitie verwoord dat vanaf 2030 alleen nog maar volledig elektrische, nieuwe auto’s te koop zijn. Om dat te realiseren, is nog veel nodig, concludeert Roel. “Wat ons betreft mag het laadnetwerk nooit de reden zijn om die doelstelling niet te halen. Dat is onze drijfveer.” Hij vervolgt: “Veel automobilisten staan voor de keuze om elektrisch te gaan rijden.  Ze ervaren echter tal van drempels. Hoe moeten ze het regelen? Waar moeten ze zijn voor een laadpaal? Wie is de contactpersoon bij de gemeente? En is het regionale laadnetwerk wel afdoende? Om te voorkomen dat daardoor niet wordt gekozen voor elektrisch rijden, doorbreken wij dit ‘kip of ei’-verhaal. Wij maken ons hard voor een goed gefaciliteerd laadnetwerk. Daarvoor bieden we met LadeninZuidwest.nl onder andere een one-stop-shop. Wie een laadpaal aanvraagt of waar deze ook moet komen te staan: vanuit het platform bieden we in iedere situatie een passende laadoplossing.”

Infrastructuur verder uitbreiden
Daniël vult aan dat de aanvrager, een particuliere automobilist of een bedrijf of instelling, volledig wordt ontzorgd. “Het advies, de installatie en het onderhoud wordt verzorgd door AgriSnellaad of de Saman Groep. Door samen te werken kunnen we nu echt iedere klant van a tot z helpen. Op deze manier maken we elektrisch rijden simpel en beschikbaar voor iedereen.” Vanuit hun gezamenlijke missie om elektrische mobiliteit voor iedereen bereikbaar te maken, zien Roel en Daniël iedere aanvraag als een kans om het regionale laadnetwerk uit te breiden. Roel: “Stel een particuliere automobilist vraagt naar een laadpaal. Dan kijken we vervolgens ook naar zijn werkgever en eventuele collega’s. Zo breiden we de infrastructuur gestaag uit.”

Regio als koploper
Daniël en Roel wijzen erop dat het platform meer biedt dan informatie over en aanvraagmogelijkheden voor laadpalen alleen. Zij beogen een platform waar automobilisten op één plek alle informatie kunnen vinden, die relevant is voor elektrisch rijden. Daniël: “AgriSnellaad en de Saman Groep  zijn twee partijen die een betekenisvolle rol in Zuidwest-Nederland spelen. Wij kennen deze regio en weten wat de potentie is. Ik zie het als een kans om als regio voorop te lopen. De mensen zijn bereid te investeren in elektrisch rijden, ondernemers staan klaar om dit zo eenvoudig mogelijk te maken. Daardoor zijn wij ervan overtuigd dat elektrisch rijden eenvoudigweg kán. Zéker nu we dit gezamenlijk oppakken, zijn er geen drempels meer.”

www.ladeninzuidwest.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement