Auto van de week


2017
pk (KW)
Automaat
54459 km
Hybride benzine
SUV

€ 21945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Samen Zeeland rijp maken voor de toekomst

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

“Zeeuwse ondernemers die werk willen maken van innovaties of nadenken over nieuwe ontwikkelingen vinden bij Impuls Zeeland de juiste sparring partner. Natuurlijk gaan we niet op de stoel van de ondernemer zitten, maar we kunnen de horizon verruimen door handreikingen te doen, ideeën te opperen of op nieuwe richtingen te wijzen. We hebben een sterk netwerk en waar nodig kunnen we zelfs helpen bij het vinden van de juiste financiering.”

Dick ten Voorde is algemeen directeur van NV Economische Impuls Zeeland, de ontwikkelingsmaatschappij van Zeeland. Impuls Zeeland biedt een snelle ingang naar alles wat ondernemers in Zeeland verder brengt, zoals marktinformatie, bedrijfskundige support en de juiste contacten. Zo kunnen ondernemers in contact komen met samenwerkingspartner(s), financier(s) of de juiste vestigingslocatie vinden. “We staan eigenlijk voortdurend op de uitkijk naar kansen en naar uitgelezen mogelijkheden om in Zeeland innovatief en duurzaam te ondernemen. En die zijn er volop. We kunnen nog zoveel nuttige dingen doen. In die zin hoop ik dat ondernemers dezelfde overtuiging hebben en samen met ons de veelheid aan kansen willen grijpen. Laat duidelijk zijn, wij willen graag slagen maken.”

Energie- en grondstoffentransitie
De adviseurs van Impuls Zeeland zijn met name actief in de fase waarin je als ondernemer behoefte hebt aan een sparringpartner. “Als je een nieuwe machine wilt aanschaffen of zonnepanelen wilt leggen, dan heb je ons daar niet voor nodig. Maar als je nadenkt over hoe je je verdienmodel in stand moet houden, als je vernieuwingsslagen wilt doorvoeren in innovatieve zin of stappen wil zetten op het gebied van energie- of grondstoffentransitie, dan kan Impuls Zeeland zéker iets voor je betekenen.” Een mooi voorbeeld is volgens Dick het project bij Coroos in Kapelle waar ingezet wordt op het hergebruik van proceswater door de landbouw. “De hoeveelheid proceswater daar is enorm, circa 600.000 kubieke meter. Dat water, dat normaal gewoon geloosd wordt, wordt bruikbaar gemaakt voor de landbouw. De recente hete, droge zomer maakt direct het belang hiervan duidelijk. Natuurlijk doen we dat met een flink aantal stakeholders. Daarmee maken we slagen en maken we Zeeland rijp voor de toekomst.”

Sectorprogramma’s
Dick wijst op de verschillende sectorprogramma’s van Impuls Zeeland. Zo is Zeeland Connect hét ondernemend en onafhankelijk netwerk van ondernemers, kennisinstellingen en overheden, dat door verbinding en samenwerking de positie van logistiek Zeeland versterkt. Ook participeert Impuls Zeeland in Smart Delta Resources,  waarbij grote bedrijven uit de chemie, staal, energie en food industrie samenwerken aan de verduurzaming van de industrie. Binnen de vrijetijdssector is Impuls Zeeland dé verbinder en aanjager van innovatie. “Ondernemers kunnen bij ons terecht voor innovatie, doorontwikkelingen en vernieuwende ideeën, producten en/of diensten. We sparren graag over hoe ze de toekomst aankunnen, welke innovaties mogelijk zijn en welke link er met verduurzaming te leggen is. Behalve sparren, kunnen we soms ondersteunen bij de financiering, bijvoorbeeld door te onderzoeken of er subsidiemogelijkheden zijn of financiering via investeringsfondsen.”

Meer weten?
Kijk op www.impulszeeland.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement