Auto van de week


2017
pk (KW)
Automaat
54459 km
Hybride benzine
SUV

€ 21945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Samen de Zeeuwse energietransitie versnellen

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Saman Groep uit Zierikzee en DELTA Energie in Middelburg slaan de handen ineen. Met een gezamenlijk aanbod van groene stroom, gas en duurzame installaties wordt de stap naar verduurzaming voor iedere Zeeuw een stuk eenvoudiger. Naast de aantrekkelijke Duurzame DELTA Deals voor particulieren, hebben beide samenwerkingspartners ook een aantrekkelijk aanbod voor ondernemers.

Door samen op te trekken kunnen DELTA en Saman Groep de energietransitie in Zeeland versnellen. “Zo maken we duurzame energie voor zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven eenvoudig toegankelijk” zegt Eric Frijters, commercieel manager van DELTA. “We bieden al groene stroom, groen gas, inzicht in je verbruik en energie-advies. Maar van de techniek om je huis te verduurzamen, hebben we minder kaas gegeten. Dat is specialistenwerk, en dus zochten we samenwerking met Saman Groep.” Daniël Lodders, directeur van Saman Groep: “Wij hebben al vijftien jaar ervaring met het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Het mooie is dat wij door deze samenwerking onze klanten, die nog geen groene energie hebben, direct een goed aanbod van DELTA kunnen doen. Bijvoorbeeld met groene stroom die in Zeeland is opgewekt. Zo vullen we elkaar mooi aan, waardoor uiteindelijk steeds meer huishoudens en bedrijven duurzamer worden.”  Eric vult aan: “Eigenlijk kun je ons werk niet los van elkaar zien. Alleen met onze groene stroom en (groen) gas ben je er niet. Als je energie wilt besparen of je huis duurzamer wilt maken, dan heb je een zuinige HR-ketel of zonnepanelen nodig.”

Voordeel
Daniël legt uit dat de samenwerking het mogelijk maakt om klanten beter te adviseren. “Dat is nodig, want mensen die niet goed geïnformeerd en geadviseerd zijn, zetten de stap richting verduurzaming niet of nauwelijks. Dat is een bedreiging voor energietransitie.” Deze Zeeuwse samenwerking levert DELTA-klanten bovendien een aantrekkelijk voordeel op. Eric: “Als je energie van DELTA hebt, krijg je korting op producten van Saman Groep. Als je een cv-ketel, zonnepanelen of een warmtepomp wilt, maak  je eerst de keuze tussen huren of kopen. Als je koopt krijg je een eenmalige korting over het aankoopbedrag. De Duurzame DELTA Deals hebben we die kortingen genoemd. De installatie en het onderhoud wordt natuurlijk door Saman Groep uitgevoerd.”

Ondernemend Zeeland
Daniël en Eric zijn het erover eens dat ook ondernemers de stap naar verduurzaming snel moeten zetten. De energietransitie is onontkoombaar en wet- en regelging gaat daarin mee. Zo gelden vanaf 2023 nieuwe wettelijke energienormen voor zakelijke gebouwen. Daniël: “Er komt natuurlijk veel op ondernemers af. Om die reden willen we hen zo goed mogelijk begeleiden en ondersteunen. We denken mee over de mogelijkheden. Zijn er subsidies beschikbaar - en die zijn er! -, dan regelen wij de aanvraag en de afhandeling. Bovendien, met de stijgende gasprijzen wordt ons verhaal steeds makkelijker te begrijpen.” Ook Eric ziet de overtuigingskracht van de huidige prijzen voor elektriciteit en gas. “Geen onderneming en ondernemer is gelijk, dus zij kunnen vertrouwen op een advies op maat, inclusief de eerder genoemde voordelen. Naar mijn idee is het nu hét moment om de stap richting verduurzaming te zetten.”

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement