Vers van de pers Zaterdag ochtend van

Auto van de week

Renault Twingo 0.9 TCe Dynamique Automaat

2016
90pk (66KW)
Automaat
8683 km
Benzine
Hatchback

€ 11945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

In de laatste weken voor aanvang, lééf ik Rescue Vlissingen

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

“De organisatie van Rescue Vlissingen 2022 is in volle gang. Als secretaris ben ik nauw betrokken. Het organiseren van zo’n evenement vergt haast meer dan een fulltime baan. Zeker in de laatste weken voor aanvang lééf ik Rescue. Ik doe het graag! Ik vind het mooi om de passie van hulpverleners een podium te bieden en waar kan dat beter dan aan de boulevard in Vlissingen.”

Dennis Castel is een druk bezet mens. Naast zijn eigen full service marketingbureau ZeeuwsOnline is hij voorzitter van de Stichting IN Vlissingen Promotie. Deze stichting zet zich in voor de bezoekersmarketing en de promotie van het Vlissingse cultuuraanbod. “Samen met tal van partners streven we ernaar Vlissingen (inter)nationaal op de kaart te zetten als slimme, creatieve, gezonde en talentvolle stad.” Wie nog geen oog had voor de schoonheid van Vlissingen en de provincie Zeeland krijgt dat zeker na een gesprek met Dennis. “Ik houd echt van onze provincie. Daar kwam ik achter toen ik enkele jaren in Amsterdam werkte. Telkens als ik terug in Zeeland kwam, vroeg ik mezelf af: waarom doe ik dit? Na zeven jaar kwam het kantelpunt. In plaats van mezelf nog langer die vraag te stellen, pakte ik mijn spullen en keerde ik terug naar deze provincie.”

Zijn hart gestolen
De bevlogenheid waarmee hij over deze keuze praat, hoor je ook als hij begint over Rescue Vlissingen 2022. Dit tweejaarlijkse evenement vond voor de laatste keer plaats in 2018. Enkele tienduizenden bezoekers kwamen toen naar Vlissingen voor dit spectaculaire hulpverleningsevenement, waar vrijwel alle soorten hulpverlening worden getoond. “Hoewel ik zelf al beroerd word, als ik nog maar een beetje bloed zie, heeft dit evenement mijn hart gestolen. Ik vind het geweldig om te zien hoe hulpverleners met passie en vol overgave hun werk doen.”

Noteer maar: 17 augustus 2022
De datum voor het eerstvolgende evenement staat vast: 17 augustus 2022. Er wordt met man en macht gewerkt om alles in kannen en kruiken te krijgen. “We werken met een harde kern van circa dertig vrijwilligers, die verdeeld zijn over verschillende werkgroepen. Iedereen heeft op een of andere manier een band met het werkveld. Het zijn politieagenten, brandweerlieden enzovoorts. Zij zorgen voor de invulling van de dag. Het is mijn rol hen een podium te bieden en het evenement zo goed mogelijk te organiseren. Natuurlijk doe ik dat samen met de collega-bestuursleden. Iedereen heeft daarin zijn of haar rol.”

Alle facetten van hulpverlening
Op de dag zelf geven ruim twaalfhonderd vrijwilligers met voorlichting, demonstraties en shows een inkijkje in hun werk. Hulpverlening op het land, het water en in de lucht; het passeert allemaal de revue. Je kunt er met je neus bovenop staan en soms ook zelf iets doen. “Het aanbod is iedere keer enorm divers. Je kunt denken aan klassieke wagens, maar ook aan de presentatie van nieuw materieel. Om die reden is het publiek heel divers. Er zijn mensen uit het vak aanwezig, fanatici die vanuit heel Europa komen om unieke items te fotograferen en natuurlijk, de grootste groep, gezinnen die Rescue Vlissingen een leuk dagje uit vinden. Kinderen beleven hier gegarandeerd de dag van hun leven.”

Voorbereiden
Momenteel is de voorbereiding in volle gang. Dennis is blij met de welwillende houding van de gemeente Vlissingen en de provincie Zeeland. Daarnaast wordt het evenement gedragen door een trouwe groep sponsoren. “We hebben een ‘gezonde oorlogskas’”, aldus Dennis. “Sponsoren melden zich inmiddels zelf aan, maar we waken ervoor dat het geen commercieel evenement wordt.” Vooralsnog ligt de focus nu op het zoeken van mooie trekkers voor Rescue Vlissingen 2022. “Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar ik hoorde iets over een helikopter die nog nooit vertoond is tijdens de Rescue. Ik verwacht dat we een aantal mooie dingen de lucht in krijgen, waarvan menig hart sneller gaat kloppen.”


https://rescuevlissingen.nl/

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement