Vers van de pers Zaterdag ochtend van

Auto van de week


2017
pk (KW)
Automaat
54459 km
Hybride benzine
SUV

€ 21945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Handelaar in oude spullen, verkoper van mooie verhalen

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

“Een ander staat op zaterdag misschien op het voetbalveld, of bij de hockey. Ik sta tussen de ‘oude meuk’.” Lachend kijkt Jaco Stoffels om zich heen. De aardappelloods waar we hem spreken staat vol brocante, snuisterijen en ander leuks. Het is er koud, lekker rommelig en waarschijnlijk juist daardoor zo in trek. Duizend in een dozijn gaat hier niet op. “Laats heb ik een oude Tsjechische drone op de kop getikt, één uit 1971, van wel vijf meter lang. Geweldig toch?! Net als de mega zwaardvis. Leuk voor een restaurant of kantoor. Van zulke rariteiten word ik blij.”

Chesterfields, oude verkeersborden, kastjes uit grootmoederstijd, posters, vaasjes en andere prullaria. Werkelijk niets van wat Jaco in het weekend doet, heeft ook maar enige relatie met zijn werk door de week. Dat wil hij graag zo houden. Van maandag tot vrijdag runt hij HR Zeeland, een bureau gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van mensen in de techniek, logistiek en administratie. In het weekend is hij vooral handelaar in oude spullen en verkoper van mooie verhalen. Want dat laatste, dat spreekt hem aan. Natuurlijk levert zijn ‘weekendbaantje’ hem iets op, maar dat is toch vooral bedoeld om leuke dingen mee te doen, zoals eens een keer lekker uit eten.

Vinden, bezitten en handelen
Strikt gescheiden houden van hobby en werk is zijn doel, maar regelmatig vervagen de grenzen. ’s Avonds nog wat speuren op Marktplaats of vragen beantwoorden via Instagram of Facebook. En ja, nu zijn Depot J&J ook op vrijdagmiddag open is, gaat hij toch regelmatig vanuit HR Zeeland even bij zijn eigen depot langs. Zo gaat dat als je van je hobby niet perse je werk maakt, maar wél een intensieve weekendactiviteit. Hoe dat zo gekomen is? Jaco vertelt dat hij als puber al genoot van handelen. Bij De Stoof, de eerste brocantezaak in Terneuzen, kenden ze hem toen al. Altijd maar speurend en zoekend naar oud, verweerd en rariteiten. “Die authentieke stukken hebben een verhaal. Het heeft geleefd, dat boeit me. Zo had ik de oude juke box van café Du Commerce. Dat heeft voor mij een bepaalde waarde. Het vinden ervan is leuk, het bezit, maar ook de handel in zulke spullen.”

Oude aardappelloods
Door zijn vrouw kwam hij in contact met Johan Hager, een meubelmaker in zijn vrije tijd. “Via zijn vrouw konden we starten met ons Depot J&J in de oude MTS in de Industrieweg in Terneuzen. Een slooppand, dat wel. Sinds eind dit jaar zijn we verhuisd naar deze aardappelloods, ook in de Industrieweg. Ook een pand met historie en een mooie industriële look, waarin de spullen perfect tot uiting komen. Nu we daar open zijn weten nog meer mensen ons te vinden. Steeds meer kopers uit Brabant en uit het midden van het land. En Belgen. Nu alles daar dicht is, komen ze hier.”

Markten afspeuren
Naast Johan werkt Jaco nu ook met Frank van Maasdam. Of ja werken, het is een hobby. Een uit de hand gelopen hobby. Dat is wel duidelijk. “Op zaterdag zijn we van tien tot vier open. Soms leveren we daarna nog iets af. Logisch, als je iets bij ons ‘scoort’, wil je het natuurlijk wel graag direct hebben. En ’s zondags? Vaak speuren we dan markten af in Zeeland, West-Brabant of Vlaanderen. Natuurlijk is dat druk. Maar stress, nee. Het is ontspanning en als ik ergens iets van onze spullen zie staan, dan geeft dat enorm veel voldoening.”

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement