Vers van de pers Zaterdag ochtend van

Auto van de week

Toyota Aygo 1.0 VVT-i x-fun

2024
68pk (51KW)
Handgeschakeld
62538 km
Benzine
Hatchback

€ 9.655

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Met JOEPA maximaal genieten van golf

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

“Knip met je vingers en ik heb een idee. Het frustreert me dat ik daar niet altijd iets mee doe. Om die reden besloot ik mijn idee van een ‘golflog’ bij de kladden te pakken en er echt iets mee te doen. Zo ontstond de JOEPA Golflog. Daarin kun je je ervaringen tijdens je golfrondes noteren, leer je van je prestaties en creëer je je persoonlijke golf 'bucketlist'.”

Patricia van Damme is zelfstandig ondernemer. Momenteel is zij actief als programmamanager bij Zeeland Connect. Daarnaast geeft zij les op de Avans Hogeschool en begeleidt zij afstudeerders. Haar kracht ligt op het gebied van leiderschap, teamontwikkeling en klantgericht ondernemen. “Ik noem mezelf gekscherend wel eens een ‘fladderaar’, omdat ik eigenlijk van alles en nog wat doe. In de basis ben ik een creatief en intuïtief mens.” 

Het moet vooral leuk zijn
Naast haar werk is Patricia een fanatiek golfer. Ze is lid bij golfvereniging De Woeste Kop in Axel. Tijdens één van haar golfrondes ontstond het idee voor een golflog. “Ik vind het leuk om ook op andere golfbanen te golfen. Zo heb ik ooit ergens mijn driver kapot geslagen, maar ik heb geen idee meer waar dat was. Dat frustreerde me. Daardoor borrelde het idee van een logboek op. Ik heb ooit gedoken en in de duiksport is dat heel normaal. Ik wist direct: dát wil ik hebben. Omdat het er niet was, ben ik er zelf mee aan de slag gegaan. Met een knipoog natuurlijk, want het moet vooral leuk zijn.”

Creëer je persoonlijke golf 'bucketlist'
Samen met een bevriende grafisch ontwerper ging Patricia aan de slag. Zo ontstond het JOEPA gloflog. Een écht boekje, omdat tegenwoordig al zoveel digitaal is, zelfs met potlood, puntenslijper en plastic beschermhoesje. “Het is op A5-formaat gemaakt en telt vijftig invulvelden waarin je golfrondes kunt loggen. Geen ronde is hetzelfde, maar altijd de moeite waard om als herinnering te bewaren. Laatst was ik bijvoorbeeld op een golfbaan waar ik mijn hond mocht meenemen. Dat noteer ik! Evenals de baan waar schapen aan het grazen waren. Maar het boekje biedt veel meer. Zo vind je er een overzicht van alle golfbanen in de Benelux. Zo kun je mooi bijhouden waar je speelde en waar je ooit nog wil spelen. Dat noem ik je persoonlijke golf 'bucketlist'. Leuk is ook de mogelijkheid van ‘mindful golf’, waardoor je bewuster kunt gaan golfen. Aan de hand van je persoonlijke scorekaart kun je je ronde evalueren: wat ging goed en wat kun je de volgende keer verbeteren.”

JOEPA!
Rest natuurlijk de vraag waar JOEPA van komt. Patricia: “Alleen het woord golflog vonden we veel te saai. We kwamen op JOEPA vanwege mijn vast golfmaatje Joeri. Terwijl mijn man heel competitief is, gaan Joeri en ik vooral voor de ‘fun’ golfen. Het gaat ons niet perse om de scores, maar om de beleving. We genieten van het landschap, het weer of het gezelschap op de baan. Bij een mooie slag roepen we JOEPA, een samenvoeging van onze namen. Toen iemand zei dat ik die naam moest voeren, was ik direct overtuigd.”

Interesse in de JOEPA Golflog?
Kijk snel op www.joepagolflog.com of stuur een e-mail naar Patricia via hello@joepagolf.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement